Grafisch ontwerper, huisstijlen, logo's, visitekaartjes, geboortekaarten, trouwkaarten, AssenElk ontwerp is uniek en persoonlijk

Een grafisch ontwerp is een uiting van een boodschap die je wilt vertellen. De ontwerpen die ik voor jou maak zijn daarom ook uniek en persoonlijk. Mijn doel als grafisch vormgever is om dat wat je wilt vertellen zo helder mogelijk over te brengen. En dan gaat het niet alleen om een mooi plaatje. Een ontwerp roept een gevoel en een emotie op, en het is aan mij om dit gevoel te vangen en te vertalen naar vorm en kleur zodat het de ontvanger raakt.

Deze manier van werken pas ik op al mijn werk toe. Geboortekaartjes, logo’s, flyers, posters, boekomslagen, visitekaartjes…. eigenlijk alles wat je kan bedenken wat bedrukt kan worden of digitaal kan worden gebruikt. Het is een intuïtieve manier van werken gecombineerd met vakkennis en gevoel voor vorm en kleur.

 

Van schetsblok naar Photoshop

Om tot een grafisch ontwerp te komen maak ik zoals veel ontwerpers gebruik van mijn computer en grafische tekenprogramma’s zoals Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop. Maar vaak begint een ontwerp, heel basic, gewoon met een potlood en een schetsboekje. Ook de illustraties die ik in mijn ontwerpen gebruik worden soms handmatig vervaardigd. Bijvoorbeeld met pen en inkt, aquarel, houtskool, acrylverf, soft pastel, linoleum druk of een stempel. Ik speel graag met materialen en dit levert verrassende resultaten op. Het geeft mij veel speelruimte en oneindige mogelijkheden om iets te creëren. Deze hand vervaardigde illustraties gebruik ik dan weer in het digitale ontwerp.

 

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwerp, neem dan gerust contact met mij op*.

*Ik werk vanuit mijn ontwerp studio in Assen Noord, maar maak ook ontwerpen voor klanten buiten de regio. Via Skype bespreek ik met de klant de opdracht. De schetsen worden gemaild. Bij goedkeuring wordt het drukwerk per post naar je toe gestuurd.

 

Ik wil graag meer informatie

 

 

 

 

 

Jolanda Kranenburg Grafisch ontwerp en illustraties is ook te vinden op www.grafischontwerp-info.nl.