bijzondere persoonlijke geboortekaartjes grafisch vormgever AssenBlij en gelukkig zijn wij
met de geboorte van…

Een geboorte is een speciale gebeurtenis. Negen maanden heb je de tijd om alles voor te bereiden. Je bent bezig met het uitzoeken van kleertjes, kinderkamer, behang, naam… en natuurlijk denk je ook na over de geboortekaartjes.

Geboortekaartjes zijn heel persoonlijk. Ze kondigen aan dat jullie kindje geboren is en hoe blij jullie zijn met hem/haar. Het kaartje mag daarom ook heel bijzonder zijn. De geboortekaartjes die ik ontwerp hebben allemaal hun eigen verhaal.

Mariëlle en Jan

Mariëlle en Jan zijn dol op hun Volkswagen Kever. Op het geboortekaartje voor hun zoontje Jochem willen ze die graag laten terug komen.

We zitten samen rond de tafel en ze vertellen vol enthousiasme over hun Kever. Kan dit ook verwerkt worden in het geboortekaartje? Vraagt Mariëlle. Ik pak mijn schetsboek en potlood en begin met een ruwe schets. De tekening vloeit moeiteloos uit mijn potlood. Is dit wat? Vraag ik. Broer Jasper zit aan het stuur van hun groene Volkswagen Kever, de baby komt er vrolijk achteraan in de kinderwagen. Zowel Mariëlle als Jan zijn meteen weg van het idee. Ik beloof hun er mee aan de slag te gaan en een proefkaartje te maken op de computer.  Zelf bedenken ze er ook nog een leuk gedichtje bij:

 

Toet, toet, hier komen wij aan.

Ik voorop en mijn broertje er achter aan.

Ik ben zo blij, iedereen mag het horen,

vandaag issie eindelijk geboren!

 

 

 

Handgetekende illustraties voor geboortekaartjes

De illustratie van het bovenstaande kaartje is getekend op de computer. Maar het is ook mogelijk om een handgetekende illustratie te verwerken in het ontwerp. Er zijn verschillende technieken die ik toepas om een illustratie te vervaardigen. Je kan de techniek kiezen die je het meest aanspreekt. Een zachte aquarel of pastel tekening, een strakke pentekening of speelse linodruk. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik je er alles over vertellen. Je kan mij bellen voor een afspraak of gebruik maken van het contactformulier.