Be Happy Doodles, illustratie,Illustraties, intuïtief grafisch ontwerpen, blog, ontwerpstudio, Assen

Man met hond

Het was november 2015, ik woonde met mijn drie kinderen in het schilderachtige Belgische dorpje Beerse onder de rook van Turnhout. Het was inmiddels vijf maanden geleden dat ik met mijn “Be Happy Doodles” was gestart. Kleurrijke illustraties met een positieve spreuk die ik op de social media deelde. Ik speelde met stijlen en vormen, maar mijn eigenheid was altijd duidelijk zichtbaar.

Wat nou als ik gewoon de verf laat spreken… het kind in mij maakte een sprongetje bij die gedachte. Het witte aquarel papier lag er geduldig bij om de verf in zich op te nemen.
Ik doopte mijn kwast in het glas water en gedachteloos streek ik over het witte papier en vervolgde mijn queeste door groene en gele druppels over het papier te laten lopen. Er ontstond een kleurrijk schouwspel waar ik geen vat op leek te hebben terwijl het papier de speelse kringen in de vezels zoog.

Nieuwsgierig keek ik of ik iets kon herkennen in de kleurenmassa. Maar er viel geen touw aan vast te knopen. Dus pakte ik mijn potlood en liet mij leiden door de vorm die ontstond door de punten te verbinden. En toen zag ik het! Een man met hond. Ik verbond de doodle met de tekst: “Everyone needs at least one friend who understands what we don’t say”.

 

blog, Illustratie, aquarel, intuïtief tekenen, grafisch vormgever, Assen

Een maand later…

Het was een week voor oud en nieuw, de twee oudste kinderen zouden de jaarwisseling bij hun vader vieren. En hoewel ik het helemaal niet erg vond om alleen met de jongste (toen 6) thuis te zijn, had ik een sterk gevoel om de start van het nieuwe jaar samen met anderen te vieren. Terwijl ik dit dacht bladerde ik afwezig door Facebook. Ineens hield mijn muis stil bij een stukje tekst wat mijn aandacht trok. Een paar dagen weg in Limburg tijdens de jaarwisseling… een klein groepje mensen die bewust in het leven staan, met liefde en aandacht voor hun omgeving, begreep ik uit de tekst. Het soort mens waar ik mij altijd erg welkom bij voel.

Ik stuurde een bericht naar de vrouw die dit organiseerde. Niet veel later belde ze. Nog onwennig bij het idee om drie dagen met onbekenden door te brengen wilde ik haar nog niets definitief toezeggen. Maar zij klonk vastberaden. Ok, zei ze, dan zie ik je dus volgende week, wenste mij vriendelijk een fijne avond en beëindigde het gesprek. Beduusd bleef ik achter. De dagen die volgden vlogen mijn gedachten van JA! Ik ga! Naar NEE, ik ga niet! Tot de dag van vertrek. Toch pakte ik de tassen in en vertrok die ochtend met mijn zoontje naar Limburg.

 

Op weg naar Limburg

Aankomend bij een authentieke hoeve werd ik hartelijk ontvangen door de gastvrouw. We kregen een kamer toegewezen, waarna we kennis maakte met de aanwezige gasten. Terwijl ik in gesprek was met iemand naast mij, zag ik vanuit mijn ooghoeken een man binnen komen. Lang, bruine leren jas, maar verder geen opvallende verschijning. Gewoon een man met hond….

Later op de avond werd er een dansworkshop gegeven. Ietwat verlegen stond ik op de drempel kijkend naar de mensen die zich hadden verzameld. Doe je ook mee? De gastvrouw lachte vriendelijk en duwde mij resoluut de deuropening in alsof ik haar vraag al beantwoord had. Er was geen weg meer terug. Ik besloot het maar gewoon over me heen te laten komen. De melodieuze tonen van de muziek vulden de ruimte. Man met hond knikte toen onze blikken elkaar kruisten… of ik met hem wilde dansen…

5 Antwoorden

 1. Manon Ossentjuk

  Heerlijk verhaal en geweldig hoe je hem al had uitgenodigd via je tekening. Law of attraction does it 🙂

 2. Jolanda Kranenburg

  Inderdaad Manon, go with the flow…. 😀

 3. Joelca

  Jee wat een dapper besluit, mooi he hoe de kosmos je de weg kan wijzen

 4. Jolanda Kranenburg

  Hai Joelca! Leuk dat je me gevonden hebt 🙂 Ik vind het ook mooi om te zien hoe het leven zich kan ontvouwen op een wonderlijke manier die je zelf soms niet kan bedenken. Het vraagt alleen vertrouwen om de signalen die je krijgt te volgen zonder dat je weet waar je uitkomt 🙂

 5. Natascha

  Een geboren verhalen verteller jolanda… Leuk om te lezen! Wil meer terwijl ik het resultaat weet ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *